Descarca brosura Georgia
in format .PDF


0236 . 818 . 122
0744 . 793 . 101

Transportoare cerealeTransportoarele de cereale sunt destinate transportului de cereale, materiale granulare sau faina dintr-un punct in altul. Ele se pot clasifica astfel:

Transportoare cu banda, format dintr-un covor de cauciuc lis sau cu racleti sustinut de role cu rulmenti si tamburi de intoarcere la capete. Ele pot fi:

1) mobile—cu lungimi de pana la 15m si inaltimi de 6m la varf cu actionare la ridicare mecanica (troliu) sau hidraulica. Pot transporta pana la 150t/h. (video)

2) Fixe—cu lungimi ce ajung pana la 130m, capacitati mari de transport, pot fi prevazute cu deversor stanga—dreapta pentru a facilita umplerea cat mai uniforma a halelor de depozitare sau pentru a putea descarca intr-un anumit loc, de exemplu acolo unde se afla gura de alimentare a silozului metalic.

galerie foto banzi mobile si fixe
Transportoare melcate (snecuri) formate dintr-o spira ce se roteste in jurul axei intr-un cilindru sau intr-o carcasa in forma de u. Snecurile pot fi o alternativa pentru transportoarele cu lant (redler). Capacitatile de transport pot ajunge pana la 100t/h. Snecurile se pot clasifica astfel.

1) Snecuri fixe, de obicei au cuva in forma de u, dar pot fi si cilindrice in functie de necesitate. Destinate transportului materialelor granulare sau fainurilor dintr-un loc in altul cu posibilitatea de a se prevedea cu guri de descarcare intermediare. Acest tip de snec poate lucra pana la o inclinatie de 45 grade, randamentul maxim fiind la orizontala. Cele in carcasa cilindrica pot asigura si transportul pe verticala.

2) Snecurile mobile: fie prezinta posibilitatea de a incarca din vrac (gramada), fie sunt prevazute cu cuva. Au lungimi de la 4m la 20m, capacitati pana la 60t/h. Sunt prevazute cu un suport ce asigura atat transportul snecului dintr-un loc in altul cat si reglarea inaltimii cu ajutorul troliului mecanic. Acest tip de snec are de obicei carcasa exterioara cilindrica.

3) Snecuri giratoare (maturatoare) destinate golirii totale a silozurilor metalice, adica atunci cand se efectueaza golirea silozului si ramane conul din taluzul natural al produsului acest tip de snec, avand partea inferioara libera, conduce materialul la gura de evacuare.

Elevatoare cu cupe — destinate transportului pe verticala a materialului granular sau a fainurilor. Acestea pot avea inaltimi de pana la 60m. Elevatoarele produse de firma noastra sunt echipate cu tamburi special conceputi pentru a minimaliza spargerea produselor agricole; in functie de capacitatea de transport, elevatoarele sunt echipate cu cupe de diferite dimensiuni, astfel:


- cupe de 100mm pot transporta pana la 10t/h
- cupe de 200mm pot transporta pana la 45t/h
- cupe de 220mm pot transporta pana la 65t/h
- cupe de 250mm pot transporta pana la 80t/h
Elevator + Distribuitor Elevator 60 tone Elevator 60 tone