Descarca brosura Georgia
in format .PDF


0236 . 818 . 122
0744 . 793 . 101

Precuratitoare (tarare) cerealePrecuratitoare (tarare) de cereale sunt utilaje folosite pentru inlaturarea corpurilor straine mari (resturi vegetale, pietre, etc.) si a celor sub stas (seminte mici, seminte sparte, etc.), beneficiind atat de suprafetele de sita destul de generoase ca suprafata, cat si de hotele de aer ce permit trecerea produsului printr-un curent de aer eliminand astfel o mare parte din praf si plevuri. Precuratitoarele se clasifica astfel:

Precuratitoare concentrice — sunt echipate cu un ansamblu de site conice ce au o suprafata de 6,6mp aflata la interior cu rolul de a elimina corpurile straine mari, si la exterior se afla un ansamblu de site cilindrice cu o suprafata de 11mp. De asemenea acest tip de precuratitor este echipat cu hota de aspiratie atat la intrarea produsului in utilaj cat si la evacuarea acestuia. Sitele se curata in permanenta cu ajutorul rolelor de cauciuc. Capacitatea acestui tip de precuratitor ajunge si la 50t/h

Precuratitoare circulare — sunt echipate cu un ansamblu de site dispuse pe un cilindru. Curatirea sitelor se face continu cu ajutorul rolelor de cauciuc, de asemenea ele beneficiaza de hota de aspiratie la intrare.acest tip de precuratitor se poate clasifica astfel:

i. Precuratitor cu doua site—are o suprafata totala de 7,15mp sita din care jumatate este echipat cu sita pentru inlaturare corpuri mici si cealalta jumatate este echipata cu sita ce retine corpurile mari. Capacitatea acestui utilaj este de 20-25t/h.

Vibrotarar
Vibrotarar curatat cereale
ii. Precuratitor cu trei site—are in componenta sa un tambur cilindric format din trei site cu o suprafata totala de 10.38mp. Ca si principiu de functionare este asemanator cu cel cu doua site. Capacitatea acestui utilaj este de 30-40t/h.

Precuratitoare vibratoare — acestea sunt echipate cu doua site plane, asezate una deasupra altei, curatate de bile, avand o suprafata totala de 6mp. Actionarea se face cu ajutorul a doua motoare vibratoare. La evacuare este prevazut cu hota de aspiratie. Capacitatea acetui utilaj este de 15-20t/h.